Ben Sadece Bir Nar Değilim !

Şimdi bu bir "Nar" ya hani... Sadece kendinden ibaretmiş gibi..Yenilmek üzere oluvermiş gibi..Değil... Nasıl mı ?

Çünkü herşey gibi bir nar da bir sürü hikaye ile yüklü doğar ve bir sürü hikaye doğurur.Mesela atıldığı toprağın bütün bilgisini yüklenir,dalından koparan elin hikayesini,sonra bindirildiği arabanın geçtiği yerlerin hikayesini,sonra götürüldüğü evin hikayesini alır omuzlarına.Bilim buna bir sürü latince ya da başkaca dilde isim koyar ama bu kadardır işte...Yani gelir bir nar kendi hikayesiyle. .

Ve bir nar bir sürü hikaye doğurur.Varlığı kimsenin dikkatini çekmez o haliyle belki ama birinin midesinden inip hikayesiyle tam da ağrıyan yanına iyi gelebilir.Sonra belki kabuğu düşer yere,bir çocuk basıverir nar'a, doktor hem anneyi hem babayı görmek ister sonra..Gel gör ki küs imiş ya anne baba.Ama bi bakarsın barışıverir oracıkta.Yani bir nar doğuracağı hikayeleri ile durur oracıkta... Yani bir nar sadece bir nar değildir... .


İnsan da böyledir.Yaşam bir sebep sonuç çemberidir.İnsan hiçbirşeyin karar vericisi değildir.İnsan; kendinden önceki hikayelerini ve karışacağı hikayeleri şimdiden kabul edip "geçmelidir..."Ben yaptım,Sen yaptın" komikliğin zirvesidir.Kimse birşey yapmaz , herşey herkese yaptırılır...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Calal Şengör ve Avanesi İçin Not :

Pedofili Tetikleyicisi Anneler !

İçinde Olmak Ama Dışında Kalmak